twitter

„Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“ od danas u srpskim bioskopima

Premijera filma „Akvamen i izgubljeno kraljevstvo“ u režiji Džejmsa Vana u bioskopima u Srbiji počela je 20. decembar. Neobični superheroj, na svjetskoj sceni do sada je zaradio više od milijardu dolara, što dovoljno govori o njegovoj popularnosti.

Kralj Atlantide vratio se na veliko platno, nakon pet godina od prvog filma. S obzirom na to da Crni Manta nije uspio da pobijedi Akvamena u prvom susretu, njegova potreba da osveti očevu smrti neće ga zaustaviti ovog puta.

Akvamen saveznika pronalazi u svom bratu Ormu, i sa njim pokušava da spase svoju proodicu i svijet od propasti.

Harizmatični Džejson Momoa tumači ulogu Artura Karija – Akvamena, koji balansira između obaveza prema kraljevstvu i svom tek rođenom djetetu.

Naučnofantastični film o superheroju otišao je u produkciji korak dalje.

„Svet Akvamena je ogroman i ovaj film vas poziva da obiđete njegovo kraljevstvo i upoznate se sa različitim karakterima. Ovo je fantazija, mnogo veća od života. Jedna od kul stvari u vezi sa Akvamenom je što se dobar deo filma dešava pod vodom. Tu ima toliko toga do sada nepoznatog. Stvorili smo mnogo novih svetova. Neverovatno je. Nisam bio deo ničeg sličnog“, kaže Džejms Van.

Akvamen je jedan od junaka iz Di-Si franšize koja ekranizuje priče i junake Di-Si stripova, jedne od najvećih američkih strip kompanija. Iako se nakon suđenja sa Džonijem Depom dovodilo u pitanje pojavljivanje Amber Herd u filmu, ona je tu, u ulozi Mere, kao i Nikol Kidman kao Atlana, majka sa srcem ratnice.

Scenario za nove avanture Akvamena nastao je po priči koju je, između ostalih, osmislio sam Džejmson Mamoa.

 

Izvor: Pogled iz svemirskog broad

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.