twitter

I Džena Ortega napušta "Vrisak 7"

Dan nakon što je “Vrisak 7” otpustio Melisu Bareru, otkriveno je da je film izgubio i drugu glavnu glumicu.

Deadline je prvi objavio vijest a za njim su uslijedili i drugi holivudski mediji THR i Variety, da se Džena Ortega neće vratiti za sledeći Vrisak film. Prema raznim izvještajima, njen odlazak nema veze sa otpuštanjem Barere, već je u pitanju “sukob” termina oko 2. sezone Orteginog Netfliksovog hita “Sreda”.

Prema Deadline-u, o Orteginom odlasku se raspravljalo prije nedavno završenog štrajka glumaca.

Ortega i Barera su igrale sestre Taru i Sam u ributu franšize iz 2022. godine i u ovogodišnjem “Vrisku 6”. S obzirom na to koliko su bile centralne u oba filma, očekivalo se da će nastaviti da predvode seriju u narednim nastavcima.

Kada je vijest prvi put objavljena, Variety je izvijestio da je Barera otpuštena zbog raznih postova i video-snimaka na Instagramu o sukobu Izrael-Gaza, uključujući jedan u kojem je opisala medijsko izvještavanje kao jednostrano u korist Izraela. Brzo je izbila polemika na društvenim mrežama kao odgovor na otpuštanje, pri čemu su neki to osudili kao dio novog holivudskog crnog spiska.
Što se tiče kompanije Spyglass, ona je kasnije izdala sledeću izjavu za Variety:
“Stav Spyglass-a je nedvosmisleno jasan: Nemamo toleranciju za antisemitizam ili podsticanje mržnje u bilo kojem obliku, uključujući lažne reference na genocid, etničko čišćenje, distorziju Holokausta ili bilo šta što flagrantno prelazi liniju u govor mržnje”.

Sa odlaskom Ortege i Barere, teško je vidjeti u kom će pravcu “Vrisak 7” krenuti. Dosad se malo znalo o tome, osim činjenice da će Landon preuzeti režiju od dvojca Radio Silence, koji je režirao peti i šesti Vrisak film.

Izvor: Pogled iz svemirskog broda

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.