twitter

"Marvel" oborio neslavni rekord najgore zarade na blagajnama (video)

PosDiznijev najpouzdaniji brend Marvel (MCU) zna za bolje dane. Ovo je jedna od najlošijih godina u istoriji tog studija i nakon što je novi film “The Marvels” zabilježio najgore rezultate za prvi dan prikazivanja, nema sumnje da se “kuća superheroja” nalazi na prekrenici.

Film koji je režirala Nija Dakosta nastavak je “Kapetana Marvel” iz 2019. i televizijske miniserije “Ms. Marvel”, a na američkim blagajnama inkasirao je samo 47 miliona dolara tokom prvog vikenda, što je najgori start u istoriji Marvela.

Ništa bolji nisu ni utisci u inostranstvu, pa je tako širom svijeta ovo ostvarenje prikupilo samo 63,3 miliona dolara iako je budžet filma prešao 200 miliona dolara.

Ranije je neslavni rekord najslabijeg prvog vikenda prikazivanja držao “Neverovatni Hulk” iz 2008. godine, koji je na domaćem terenu zaradio samo 55,4 miliona dolara, dok ga je slijedio “Ant-Men” sa 57,2 miliona.

Dejvid E. Grous, koji predvodi konsultantsku kuću “Franchise Research Entertainment” nazvao je neuspjeh “kolapsom Marvela na blagajnama bez presedana”.

Trideset treći film produkcijske kuće, u kom Bri Larson igra ulogu kapetana Marvel odnosno Kerol Denvers, podelio je kritičare. Uprkos tome što su neki od njih zadovoljni nastavkom, ukupno je osvojio samo 62 posto pozitivnih ocena na agregatoru “Rotten Tomatoes”, a ni publika nije oduševljena.

To je tek treći film iz “Marvelove” kuhinje koji je dobio ocenu “B” od bioskopske publike i to nakon “Večnih” i “Antmen i Osa: Kvantumanija”.

Kritičari ocenjuju da su loše ocjene opravdane i da je riječ o “loše napisanom” filmu “lišenom pristojnog humora, uzbuđenja i značaj”.

Nažalost, to je samo dodatak već postojećoj prezasićenosti tržišta superherojskim franšizama, sa sve zamršenijim pričama i očiglednim nedostatkom kontrole kvaliteta.

Poslije filma “Spajdermen: Put bez povratka” iz 2019. broj zainteresovanih za nove naslove iz izmišljenih svjetova nadljudi sve je manji, a izuzetak predstavljaju “Put bez povratka” i “Čuvari galaksije 3”.

Ništa bolje ne prolaze ni tv serije, a najlošiju gledanost ostvarile su “She Hulk: Attorney At Law” i “Secret Invasion”.

Izvršni direktor Diznija Bob Iger i sam je govorio o mogućoj prezasićenosti tržišta i najavio da će Marvel smanjiti broj objavljenih filmova.

Ukoliko u skorije vrijeme ne dođe do promjena, Marvel bi umjesto “viših, daljih i boljih” dometa, kako to kaže Kapetan Marvel, mogao da zapadne u stanje stagnacije u kom više nikome neće biti stalo do superheroja. 

Izvor: Pogled iz svemirskog broda

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.