twitter

Prva knjiga „Dolaska tame“ – „Pustinjski princ“ Pitera V. Breta već je u prodaji

„Pustinjski princ“ Pitera V. Breta predstavlja prvu knjigu „Dolaska tame“ u kojoj se opisuje period od petnaest godina nakon završetka rata s demonima, stvorenjima tame koja su od pamtivijeka lovila noću i predstavljala pravu pošast za čovječanstvo. Junaci koji su se pojavili kada su bili najpotrebniji ljudskom rodu ušli su u legendu. Preživjeli se trude da umaknu iz njihove sjenke.

Maslina Papirdžija i Darin Stog su odrasli u novom, mirnom svijetu. Demoni su gotovo sasvim istrijebljeni, ali opasnosti i dalje vrebaju djecu junaka.

Vojvotkinja Liša Papirdžija isplanirala je čitav život svojoj ćerki Maslini, uvalskoj princezi, kako bi je pripremila da naslijedi presto. Što je majka više pritiska, to se Maslina više buni protiv uloge koju su joj namijenili.

Darin se suočava s drugačijim problemima. Iako može da živi kako želi, svejedno nosi porodično nasljeđe kao teret. Nije lako biti sin čovjeka koji je, kako kažu, spasao svijet. Svi od Darina očekuju da postigne nešto značajno, ali on samo umije odlično da se krije i to je sve.

Kada Maslina i Darin jedne noći izađu iz kruga zaštitnih čini, saznaće da nisu svi demoni nestali, a oni preživjeli žude za osvetom. Samo kockice znaju kako će se dalje razvijati događaji kada Maslina i Darin pođu da traže svoj životni put – taman na vrijeme da ponovo spasu svijet. 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.