twitter

"Star Trek: Discovery" sezona 5 će biti poslednja

Star Trek: Discovery serija koja je 2017. potpuno oživela ovu franšizu dobila je najavu svoje pete sezone koja će ujedno biti i poslednja! Paramount+ je zvanično objavio da je peta sezona spremna za TV ekrane u 2024. godini i da sa njom završavaju ovu seriju.

Studio je spremio posebnu proslavu, s obzirom na to da će u narednih godinu dana raditi dosta press konferencija, javnih i iznenadnih pojavljivanja i događaja, pa čak i nekih proslava sve u čast kraja serije.

Izvori kažu da je produkcija pri kraju i da je ostalo samo par dodatnih kadrova koji su ostali da se snime, ali da bi sve trebalo biti gotovo u narednom periodu.

“Neću nikad zaboraviti kakav je osećaj bio kad smo sklapali ovu seriju i svi smo delovali kao porodica te stvorili veliko nasleđe za Trek franšizu i njenu veliku grupu fanova,”, kaže Martin-Grin.

“Fanovi su nas od starta podržali i prihvatili naš način sklapanja Trek priča i neopisivo smo im zahvalni za to”.

Od samog početka, serija je pomjerila granice izjave o misiji Star Treka i uključivanja i beskonačne raznolikosti u beskonačnim kombinacijama, koja je započela s kreatorom Rodenberijem, davno kada je originalna serija Trek debitovala 1966. godine.

Martin-Grin je bio prvi tamnoputi glumac koji je vodio ovu seriju, a njegov lik postao je prvi tamnoputi lik koja je bio kapetan broda kada je preuzeo kormilo Disco. Fokus serije na LGBTQIA+ predstavljanje bio je popularan i izuzetno važan za mnoge fanove. Serija je takođe uspješno donijela serijalizirani stil priče moderne televizije u franšizu.

“The ‘Trek’ univerzum znači velikom broju ljudi, koji ne mogu biti ponosniji zbog svega što je urađeno po pitanju zaostavštine cijele ove serije i njene prezentacije” kaže predstavnik producenata serije Aleks Kurcman.

Još se ne zna mnogo o novoj sezoni, iako Paramount kaže da će ih “poslati u epsku avanturu širom galaksije da pronađu drevnu moć čije je samo postojanje namjerno skrivano vjekovima”.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.