twitter

Džon Karpenter ne razmišlja o novim filmovima iz serijala „Noć vještica“

Novi film Halloween Ends je, uprkos ne tako dobroj ocjeni, i dalje među gledanijim filmovima u bioskopu, ali to je mnoge fanove natjeralo da se sjete originala koji je dio Džona Karpentera.

Iako Karpenter više nije na čelu ove franšize, mada je pravio muziku za tri poslednja ostvarenja u režiji Dejvida Gordona Grina, mnogi još uvijek vide njega kao zaštitno lice i rado se sjećaju početaka serijala.

Baš iz tog razloga, čuveni reditelj dao je intervju sajtu Vulture u kome je, upitan o aktuelnim filmovima iz franšize, rekao: „Baš me briga“. On ne želi da gleda te filmove, niti da razmišlja o njihovom kvalitetu.

Objasnio je da, iako je on stvorio lik Majkla Majersa, ne osjeća da ima njegovih prstiju u kasnijim filmovima sa ovim negativcem: „Najviše volim prvu Noć vještica, onu koju sam ja režirao 1978. Ostale su vizije drugih ljudi, tako to ide. To se dešava kada dignete ruke. Nisam htio da režiram nastavke jer sam mislio da nema više priče. Čovječe, ala sam pogriješio, jelda?“.

Kada ga studio angažuje da piše novi scenario, on dobija pare i za to kaže: „To je vrsta nastavka koju volim. Moj film postoji, a vi napravite svoj. Hoćete da mi date gomilu novca, super. Uživajte“.

Pored toga što ne gleda nove filmove iz ovog serijala, ne voli da gleda ni svoje stare filmove, jer kaže da tako vidi greške koje je napravio i razmišlja kako bi filmovi mogli da budu još bolji.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.