twitter

Amazon sprječava davanje ocjena o „Prstenovima moći“

Najskuplja serija u istoriji, Amazonovi „Prstenovi moći“, naišla je na pomiješane reakcije gledalaca, a kompanija je na svom servisu „Prajm video“ na 72 sata zaustavila mogućnost korisnicima da ocijene seriju.

Smatrajući da ima posla sa takozvanom praksom “review bombing”, „Amazon“ je na 72 časa zaustavio mogućnost da korisnici ocijene seriju na servisu Prajm video. Kompanija je takođe saopštila da će kada vrati tu mogućnost ocjenu moći da daju samo oni koji su odgledali Prstenove moći.

„Amazon“ svoj potez pravda velikim brojem, kako kažu, lažnih ocjena i kritika od strane takozvanog “anti woke” pokreta ljudi koji kao najveći problem serije vide rasnu diverzifikaciju likova, odnosno da vilenjake i patuljke igraju glumci koji nisu bijele puti.

Na specijalizovanom sajtu za ocenjivanje filmova Rotten Tomatoes, serija ima 84 odsto pozitivnih ocjena kritičara, ali samo 38 odsto pozitivnih ocjena široke publike.

Na najpopularnijem sajtu za ocenjivanje IMDB-u, skoro 60 odsto ocjena su ili 10 ili jedna zvjezdica, što ukazuje na lažno ocenjivanje.

Ipak, preduzimanjem mjere zabrane ocenjivanja, „Amazon“ rizikuje optužbe za licemjerstvo i cenzurisanje negativnih mišljenja o svojoj multimilionskog TV produkciji.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.       

Opširnije na portalu www.refesticon.com