twitter

Kejt Vinslet oborila rekord Toma Kruza

Režiser nastavka planetarno popularnog filma naučne fantastike “Avatar” Dzejms Kameron izjavio je da je snimanje ovog filma pod vodom bilo neophodno i da je to određeno i samim naslovom nastavka “Avatar: Put vode”, ali da je to sa sobom donijlo i velike izazove za čitavu filmsku ekipu, prenijeli su američki mediji.

“Snimanje filma “Avatar: Put vode” obilježio je izuzetno zahtjevan proces snimanja pod vodom”, istakao je Kameron dodajući “da je naziv nastavka filma zahtijevao snimanje pod vodom”.

Posebne izazove pri snimanju predstavljalo je upravljanje osvetljenjem u vodenim uslovima.

“Bilo je nemoguće koristiti svijetla koja bi direktno odozgo osvjetljavala vodu, jer bi na taj način bilo jako teško snimanje određenih kadrova”, rekao je režiser, dodajući “da je ovim filmom načinjen korak naprijed”.

Uzimajući u obzir uslove snimanja, pominje se da bi ovaj nastavak filma mogao predstavljati „najznačajniji film o ronjenju koji je ikada snimljen”.

Kameron je istakao da je prije snimanja bilo neophodno da glumci prodju obuku u ronjenu, kako bi ovladali sposobnošću “da glume pod vodom, bez naduvenih obraza i skupljenih usana”.

Glumac Sem Vorington rekao je da je snimanje pod vodom “najteža stvar koju je ikada morao da uradi”.

“Imate posla sa ograničenjima hvatanja pokreta pod vodom dok pokušavate da održite emocionalno putovanje, a ujedno se borite urodjenim strahom od smrti”, rekao je Vorington.

Tokom snimanja Avatara glumica Kejt Vinslet oborila je rekord Toma Kruza u dužini snimanja scene pod vodom, pošto je izdržala čak sedam minuta i 14 sekundi.

“Tokom snimanja ne samo da sam naučila nešto novo, već sam stekla i nadljudsku sposobnost”, rekla je Vinslet.

 

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.