twitter

Prvi crnac postaje Doktor Hu

Glumac Nkuti Gatva uskočiće u “odoru” misterioznog vanzemaljca u popularnoj britanskoj seriji “Doktor Hu”.

Nkuti Gatva će u rolu Doktora Hua „uskočiti“ umjesto Džodi Vitaker. I dok je sam izbor Vitakerove za naslovnu rolu 2017. bio revolucionaran, s obzirom da je prvi put jedna dama postala Doktor Hu, Gatvijev angažman označava novu prekretnicu.

Jer, glumac, poznat po seriji „Seksualno obrazovanje“, postaće prvi crnac koji će se upustiti u avanture putovanja kroz vrijeme i prostor u svemirskom brodu TARDIS, javio je BBC.

Nkuti Gatva, kome je 29 godina, postaće tako 14. po redu Gospodar vremena u seriji, koja je svojevremeno ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najduže emitovana naučnofantastična serija na televiziji ikad.

Premijerno je prikazana daleke 1963. godine, a naslovnu rolu tumačili su, između ostalih, Vilijam Hartnel, Silvester Mekoj, Krostofer Eklston, Piter Kapaldi, Dejvid Tenant, Met Smit…

– Počastvovan sam, uzbuđen i pomalo uplašen. Ova uloga i serija toliko znače mnogima širom svijeta, uključujući i mene samoga. A svaki od mojih nevjerovatno talentovanih prethodnika u ovoj ulozi nosio se veoma brižno s tom jedinstvenom odgovornošću i privilegijom. Potrudiću se da uradim isto – izjavio je škotski glumac, koji je rođen u Ruandi, a proslavio se u Netfliksovom sitkomu “Seksualno obrazovanje”.

Gatva će debitovati u novoj roli 2023. godine, a vijest o angažmanu glumca u seriji “Doktor Hu” stigla je samo koji sat uoči svečane ceremonije dodjele televizijskih Bafta nagrada u Londonu, koju novi Gospodar Vremena dočekuje s nominacijom za najbolju ulogu u komediji – onoj u “Seksualnom obrazovanju”.

A za tu rolu već je osvojio Škotsku Bafta nagradu, ali i veliki broj poklonika širom svijeta, naročito u tinejdžerskoj dobi, pa na svom Instagram profilu ima čak 2,5 miliona pratilaca.

Džodi Vitaker koja je do sada tumačila ovu rolu oprostiće se od serije na jesen kada će biti emitovana specijalna epizoda.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.