twitter

Čitajte Stokerovog “Drakulu” preko mejla od 3. maja do 10. novembra

Verujemo da do sada niste čitali neku knjigu preko imejla i da se pitate šta to zapravo znači. Od 3. maja, možete saznati i to na praktičnom primeru Drakule, jednog od najboljih i najuticajnijih romana svih vremena.

Ovaj klasični horor romana Brema Stokera doživeo je mnoge adaptacije i to je priča koja je, barem u nekom obliku, poznata mnogima. Međutim, sada postoji jedan novi način da je iskusite, a koji se tiče imejla. Kako je ovo u originalu epistolarni roman, odnosno napisan je u formi pisama, dnevničkih unosa i drugih dokumenata, veb dizajner Met Kirkland osmislio je kako da to iskoristi u moderno doba.

Radnja romana odigrava se tako što se unosi pojavljuju u rasponu od 3. maja do 10. novembra, a Kirkland je pretvorio knjigu u bilten (newsletter) koji će stizati na mejl adresu onih koji se prijave. Ukoliko tog dana postoji neko dešavanje u knjizi, dobićete samo tu glavu, odnosno unos, a ukoliko ne postoji, čekate sledeći datum. Za projekat pod nazivom Dracula Daily možete se prijaviti ovde.

Dobra vest za one koji možda vide ovaj tekst kasnije je da mogu da se vrate unazad na unose koji su propustili i da nastave da dobijaju nove glave u realnom vremenu. Očekujte da vam se obrate Džonatan Harker, Mina Marej i Abraham van Helsing.

Kako ne vole svi ovu formu romana, njegovo slanje preko mejla u nastavcima je zaista originalan potez, a ukoliko niste čitali Drakulu do sada, pravo je vreme da to ispravite.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.