twitter

Nova južnokorejska serija za jedan dan postala popularnija od serije „Squid Game“ (video)

Izgleda da je svijet željan južnokorejskih serija, a Netflix i te kako ima namjeru da to iskoristi. Naime, samo 24 sata nakon što je plasirana, horor serija Hellbound postala je svjetski fenomen i pretekla Squid Game po gledanosti u više od 80 zemalja.

U svijetu u kome je serija smještena, ljude posjećuju nebeska bića koja ih obavještavaju o tačnom vremenu i vremenu kada će umrijeti. Kada za to dođe vrijeme, do ovih grešnika dolazi tim demona koji ih spaljuje i šalje direktno u pakao.

U takvoj situaciji izbija masovna histerija i ljudi se okreću religioznosti i fanatičnom praćenju pojedinih grupa posvećenih „spasenju“. Jedna od njih se izdvaja i mnogi postaju sumnjičavi oko njene uloge u svemu, što dovodi do daljeg istraživanja tajni.

Pilot epizoda ove serije premijeru je imala na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u septembru ove godine. U međuvremenu, Squid Game, koji je premijeru imao na Netfliksu 19. septembra, zabilježio je neverovatnu popularnost – 142 miliona pregleda u 94 zemlje i ukupno 46 dana na mjestu najgledanije serije, što je dovelo do najave druge sezone.

Serija Hellbound za sada nema toliko visoku ocjenu, ali brojevi pregleda rastu, tako da je ušla i u 10 najgledanijih naslova na Netfliksu u Srbiji. 

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portal REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.