twitter

Šjamalanov triler „Stari“ od danas u bioskopima (video)

Novi triler reditelja i scenariste Em Najta Šjamalana “Stari” biće prikazivan u bioskopima od 29. jula, najavio je distributer Taramaunt.

„Šjamalan predstavlja zastrašujući, misteriozni novi triler o porodici koja provodi odmor na tropskim ostrvima, i koja otkriva da osamljena plaža na kojoj su se nekoliko sati odmarali dovodi do toga da na neobjašnjiv način ubrzano ostare … smanjujući čitav njihov život u jedan jedini dan“, saopštio je Taramaunt.

Reditelj poznat, između ostalih, po „Šestom čulu“ (1999) i „Podijeljenom“ (2016) zasnovao je na francuskom stripu „Sandcastle“ Pjera Oskara Levija i Frederika Petersa svoj novi film „Stari“ (Old) u kome igraju Gael Garsija Bernal, Viki Krips, Rufus Sivel, Ken Lung, Niki Amuka-Bird i drugi.

Početak prikazivanja filma u svijetu zbog pandemijskih prilika bio je pomjeren sa početka ove godine na 23. jul, a „Stari“ je u inostranstvu zaradio polovične kritike, u kojima se ističu Šjamalanove zanimljive ideje i njihovo nespretno sprovođenje. Tako je uticajni časopis Varajeti primijetio da Šjamalan „ne istražuje ideje već ih razbacuje po zidu“, dok je kritika Čikago san tajmsa opisala triler kao „predugačku epizodu “Zone sumraka“ samo sa boljim budžetom i lokacijom snimanja“.

 

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.