twitter

Uskoro poštanska markica sa likom Ursule Legvin

Američka poštanska služba najavila je da će kao 33. poštanska markica u seriji „Literary Arts“ biti objavljena markica sa likom Ursule Legvin.

Ova serija poštanskih markica pokrenuta je 1979. godine i do sada je u njoj predstavljeno trideset dvoje velikana američke književnosti, među kojima su: Natanijel Hotorn, Mark Tven, Herman Melvil, Ernest Hemingvej, Henri Džejms, Tomas Vulf, Vilijem Fokner…

U objavi Američke poštanske službe navodi se da je „Legvionova obogatila polje književnosti svojim romanima i kratkim pričama koje su doprinijele većem uvažavanju fantastike kako od strane kritike tako i od strane čitalaca“.

Na markici se nalazi portret Ursule Legvin kojeg je prema fotografiji iz 2006. godine uradio Donato Đankola, nagrađivani ilustrator fantastičnih književnih djela. U pozadini portreta vidi se scena iz romana Leva ruka tame (1969), koja prikazuje bjekstvo zemaljskog izaslanika po imenu Dženli Ai iz zatočeništva na ledenoj planeti Geten, i njegovog spasioca – getenskog lorda Estravena.

                                                                                                                                        

 

Izvor i foto: art-anima.com                                                                  

Redakcija portala Refesticon                                                              

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                             

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.