twitter

Vrijeme je da otkrijete Dune: The Graphic Novel

S obzirom da ove godine ipak nećemo uživati u vrlo iščekivanoj filmskoj adaptaciji Dine u režiji Denisa Vilneva, uskoro možemo očekivati nešto drugo. Zato, ako ste nestrpljivi isto koliko i mi I htjeli biste što prije da istražiti pijesak Arakisa onda imamo pravu stvar. Konačno je stigla prva definitivna strip adaptacija kultnog romana Dina Franka Herberta.

Dune: The Graphic Novel, Book 1 pokriva prvi dio epskog naučno-fantastičnog romana. Adaptaciju knjige za grafički roman odradio je sin Franka Herberta, Brian Herbert zajedno s Kevinom J. Andersonom. Raúl Allén i Patricia Martín pobrinuli su se za sjajne ilustracije, dok je naslovnu stranu izradio legendarni Bill Sienkiewicz. A ako želite odmah i da zavirite u grafički roman, imate sreće, jer je neki dan izašao ekskuzivni pogled, pa uživajte. I ne samo to, grafički roman se od 24. novembra može i kupiti, a sigurni smo da ćete to i uraditi čim pogledate ove divne stranice.

  

Takođe ovaj grafički roman treba razlikovati od strip serijala Dune: House Atreides koji služi kao prikvel originalne priče. Taj serijal objavljuje BOOM! Studios, ali ga je također napisao Brian Herbert, i njegov dugogodišnji saradnik Kevin J. Anderson.

Dune: The Graphic Novel, Book 1 je prva knjiga u planiranoj trilogiji grafičkih romana koji adaptiraju Herbertov originalni roman, prepričavajući prolog klasične priče gdje je vojvoda Leto Atreides dobio zadatak cara Shaddama IV da upravlja surovom pustinjskom planetom Arrakis. Dok Leto, gospa Jessica i njihov sin Paul Atreides stvaraju novi dom na toj negostoljubivoj planeti i počinju ubirati njene dragocjene začine među brojnim opasnostima, Shaddam i njegove vjerne pristalice počinju aktivno smišljati kako se riješiti kuće Atreides i prijetnje koju oni predstavljaju za prijestol…

Već su izašle i prve recenzije koje su još samo jedan pokazatelj da treba da nabaviti ovaj grafički roman:

“Za svakoga ko traži novu interpretaciju klasične priče Franka Herberta ili ga pak zastrašuje prozni tekst, ovaj grafički roman je dobar način za znatiželjne u otkrivanju ove naučno-fantastične priče u novom mediju. Vjeran izvornom materijalu, a da ga pritom ne skida doslovno, Dune: The Graphic Novel, Book 1 postavlja pozornicu za širi svijet priče i savršeno je dostupan onima koji je ne poznaju, usmjeravajući naraciju u lako pristupačan tekst. I dok su Allén i Martín uglavnom ograničeni na ilustriranje dijaloga, oni koriste prednosti razlikovanja različitih svjetova i rivalskih kuća kako bi te dijelove učinili mnogo zanimljivijima i opipljivijima u dostavljanju adaptacije vrijedne naslijeđa franšize za nove generacije.”      

                                                                                                                                                

 

Izvor i foto: inerzija.net                                                                                   

Redakcija portala Refesticon                                                      

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                              

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.