twitter

Serija „Točak vremena“ se lagano kotrlja… ka početku emitovanja

Iako Vernon Sanders, predsedavajući Amazon TV-a, još ne može da saopšti tačan datum kada će početi sa emitovanjem televizijska adaptacija serijala Roberta Džordana „Točak Vremena“, potvrdio je da je produkcija na veoma dobrom putu. „Zadovoljni smo onim što smo do sada vidjeli“, kaže Sanders.

„Kao što znate, svim serijama koje se odvijaju u velikim svetovima i na ogromnim scenografijama potrebno je neko vrijeme kako bi se izradile. Izlazićemo u javnost sa vijestima tokom godine, kako budemo napredovali, ali smo vrlo optimistični u pogledu serije“, dodaje Sanders.

„Još nismo vidjeli gotov prvi rez, ali materijal na kom produkcija trenutno radi izgleda nevjerovatno“, kaže šefica Amazon studija Dženifer Salke.

„Razmatram period u kome bi serija mogla da počne, ali još uvijek je rano da govorimo o tome“, golica nam maštu Sanders.

Radnja serijala „Točak vremena“ odigrava se u ogromnom, epskom svijetu gdje magijom može da ovlada samo određeni procenat ženske populacije. Priča prati Moirainu, članicu jako moćne organizacije žena – čarobnica imena Aes Sedai. Na samom početku priče ona stiže u seoce zvano Dve Reke odakle kreće na opasno putovanje preko čitavog kontinenta. Na toj avanturi pridružiće joj se pet djevojaka i momaka od kojih je jedan Ponovorođeni Zmaj, čovjek čiji je dolazak najavljen proročanstvom i koji će ili spasiti ili uništiti čitav svijet. Uloge tumače: Rozamund Pajk kao Moiraina, Medelin Maden (Egvena Al’Ver), Markus Ruterford (Perin Ajbara), Barni Heris (Metrim Kauton), Zoe Robins (Ninaeva Al’Mera) i Džoša Stradovski koji tumači glavnog protagonistu Randa Al’Tora.

Za televizijsku adaptaciju „Točka vremena“ zadužen je izvršni producent Raf Džadkins sa čijim radom se publika upoznala putem serije „Agenti S.H.I.E.L.D.-a“. Lari Mondragon i Rik Selvidž iz Red Eagle Entertainment, Tim Fild i Majk Veber (Džumandži: Dobrodošli u džunglu), Daren Lemke (Shazam!), Marigo Keho i Uta Brisevic su izvršni producenti, s tim što će Briseviceva biti zadužena i za režiranje prve dvije epizode. Pajkova će, takođe, raditi i na mjestu producenta.

Izvor: sfpisb.wordpress.com