twitter

Novi Marvelov film "Kapetan Marvel 2" premijerno 8. novembra (video)

Nakon nekoliko meseci zatišja, čuveni Marvel studio donosi pred bioskopsku publiku nastavak franšize i još jedno akciono ostvarenje, “Kapetan Marvel 2”. Film o moćima Kerol Danvers, o kojoj je prvi dio snimljen 2019. godine, premijerno će biti prikazan u srijedu, 8. novembra u većim salama domaćih bioskopa.

Rediteljka filma Nia Dakosta (Nia DaCosta) najmlađa je rediteljka koja je stavila svoj potpis na neki Marvelov film, a ujedno kao i scenaristkinja unosi svježe ideje i u nastavku franšize Kapetan Marvel, Keroline moći dopunjuje sa moćima dvije mlade junakinje.

Dobitnica nagrade Oskar Bri Larson, kao Marvelova junakinja nenamjerno započinje fantastičnu svemirsku avanturu i u misiji opstanka svijeta pridružuju joj se i tinejdžerka Kamala Kan inače poznat lik u popularnoj seriji “Ms Marvel”, kao i naučnica Monika Rambo ćerka nekadašnje Karoline pokojne prijateljice i lik poznat u seriji “VandaVizija” (dobitnik 3 nagrade Emi) rađene prema Marvelovom stripu.

“Tri heroine će zameniti svoja mesta. Haotično je i pomešano, a želela sam da to predstvaim i kroz njihove pojedinačne likove,” rekla je rediteljka filma. Godine 2019. godine Marvel studio ekranizovao je prvi dio Kapetan Marvela u kojoj su glavne uloge tumačili Bri Larson i Semjuel L. Džeksonom. U novom nastavku atraktivnom dvojcu pridružuju se i mlade glumice Iman Velani (Iman Vellani) i Tejona Paris (Teyonah Parris).

Iako je Kerol povratila identitet koji su joj oduzeli pripadnici tiranske Kri vrste i osvetila se Vrhovnoj inteligenciji, ona ponovo preuzima teret destabilizovanog univerzuma. Dužnost je dovedi do Crvotočine povezane sa Kri revolucijom i njene moći prepliću se i miješaju sa moćima Kamale Kan, poznate kao Ms. Marvel i moćima zaboravljene nećake, sada S.A.B.E.R. astronautkinje, Monike Rambo. Ovaj izuzetan trio počinje da uči kako da zajedno i udruženo radi u cilju spašavanja univerzuma. 

Izvor i foto: Pogled iz svemirskog broda

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.