twitter

KONKURS NOVI TALAS 1 – ŠIROM ZATVORENIH OČIJU

Portal Fantastični vodič pokreće još jednu serijsku zbirku, koja će se simbolično zvati Novi talas. Iz naziva je već jasno da će biti posvećena naučnoj fantastici i svim njenim podžanrovima. Za prvi broj organizatori su odlučili da žanr bude iracionalna fantastika ili slipstrim, a teme:

- Megalopolis devijantnih kiborga

- Ljudi su nužno zlo

- Kvislinzi ne prolaze dobro

Za one koji ne znaju, iracionalna fantastika ili slipstrim: slobodno možemo nazvati i čudakom među čudacima. Ipak, trebalo bi podrobnije objasniti pojam. Slipstrim označava tvorevine fantastične i nerealistične književnosti koje prelaze tipizirane žanrovske obode između naučne fantastike, epske fantastike i književnosti glavnog toka.

Propozicije

Sve vremenske linije i njihovo preplitanje su dozvoljene. Miješanje žanrova je umjereno dozvoljeno, dokle god su glavne niti i narativne linije smislene, naučna fantastika i slipstrim.

Priča ne smije biti ranije objavljivana u bilo kom obliku, već mora biti prvi put predstavljena u okviru zbirke.

• Dužinu teksta može boti don 25.000 reči, sa proredom 1. obostranim poravnanjem i fontom Times New Roman veličine 12, pa treba voditi racuna o tome.

• Priče možete slati napisane samo latinicom kao i sve jezike sa kojih nije potreban prevod na srpski, ali nemojte salati loše formatirane tekstove i šišanu latinicu (ščćž bez dijakritičkih znakova).

• Učešćem na konkursu prihvatate rad sa urednikom i da ukoliko u nekom trenutku riješite da povučete priču, ne možete koristiti uređenu/lektorisanu verziju. Dakle, rad sa urednikom podrazumijeva da je vaša priča poslata u „drugoj ruci“, ili malo više od toga, ali da ste otvoreni za sugestije i promjene.

• Uz priču priložite fotografiju i biografiju do stotinu reči.

• Radove šaljite na mejl: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. naznakom za Novi Talas 1.

• Konkurs traje do 30 jula 2024.

Želimo da vam kvalitet bude na prvom, drugom i trećem mestu, a Mjevilova mašta i književna umješnost neka vam dodiruje umove i podari da iznedrite inspiraciju podjednake vrednosti.

 

Izvor: fantasticnivodic.com

Redakcija portala Refesticon