twitter

DO 15. AVGUSTA OTVOREN KONKURS ZA MEĐUNARODNU KNJIŽEVNU NAGRADU U VITEZU

Hrvatsko književno društvo Napredak, podružnica iz Viteza, raspisalo je konkurs za dodjelu godišnje međunarodne književne nagrade „Marko Martinović Car“ za neobjavljenu priču u 2023. godini. Kako navode organizatori konkurs je otvoren do 15. avgusta, a preporučljive teme su one vezane za iskustva dobrote, naročito humanitarna pomoć u ratu (i drugim vanrednim situacijama) kao što je bio Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu srebrenu, a o kojima Marko Martinović Car piše u priči Prosinačko sunce.

Navodi se da priče napisane na hrvatskom, bosanskom, srpskom i crnogorskom jeziku dužine oko 8000 karaktera (plus, minus 1000 karaktera), bez žanrovskih ograničenja, treba poslati potpisane šifrom na adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Na istu adresu posebno poslati dodatak s nazivom Rješenje šifre.

Kakos u saopštili iz udruženja Napredak, partnererskog udruženja Regionalnog festival fantastične književnosti REFESTICON iz Bijelog Polja, žiri će odabrati tri priče u skladu sa propozicijama iz Pravilnika o književnoj nagradi “Marko Martinović Car”, a pored plakete biće dodijeljene i novčane nagrade čiji iznos će biti naknadno utvrđen.

Rezultati će biti objavljeni do 12. 9. 2023. a nagrade će biti uručene u Vitezu 23. 9. 2023. Više informacija o konkursu I propozicijama možete pronaći na portalu www.napredak-vitez.ba.

Izvor i foto: HKD Napredak, Vitez