twitter

Interliber – dvije tribine o fantastici u okviru programa SRBIJA U FOKUSU

Na najvećem sajmu knjiga u Hrvatskoj, Interliberu, koji se na Zagrebačkom velesajmu ove godine održava od 08. do 13. novembra, biće upriličene dvije tribine posvećene srpskoj književnoj fantastici. Obje tribine održaće se u okviru programa „Srbija u fokusu“ u četvrtak 10. novembra.

Od 16 časova biće održana tribina „Književna fantastika inspirisana tradicijom“ na kojoj će biti riječi o fantastici u djelima Ivane Nešić (Zelenbabini darovi, Tajna nemuštog jezika i Novčić sudbine) i Mladena Jakovljevića (Izbledele duše i Kad se vratim).

Od 18 časova posjetioci Interlibera moći će da prisustvuju tribini „Sprega rok muzike i proznih djela horora i fantastike“ na kojoj će učešće uzeti dvojica velikana srpske fantastike i ljubitelja kvalitetnog rok zvuka Goran Skrobonja i Oto Oltvanji. Obje tribine priprema i vodi urednik sajta za promociju fantastične književnosti Art-Anima.com, Dragoljub Igrošanac.

Tribine o fantastici trajaće po 45 minuta, a između njih, od 17 časova biće organizovan panel, koji bi takođe mogao biti zanimljiv ljubiteljima fantastike „Moć knjige u popularizaciji nauke“. O datoj temi govoriće istaknuti popularizatori nauke iz Srbije i Hrvatske Milan M. Ćirković, Bojan Stojanović, Saša Ceci i Ivan Kraljević, uz moderaciju Tanje Rudež.

Program pod nazivom „Srbija u fokusu“ odvijaće se od 09. do 13. novembra u Paviljonu 7, gdje će hrvatska čitalačka publika moći da bira između 1.200 naslova kojima se predstavlja preko 40 srpskih izdavača.

Program organizuju Superknjižara i Srpsko narodno vijeće, uz podršku Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske.

 

Izvor i foto: art-anima.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.