twitter

Izabrana djela Edgara Alana Poa uskoro u prodaji

Izabrana djela velikog pisca Edgara Alana Poa uskoro će se naći u prodaji! Oni koji se prvi put susreću sa djelima ovog slavnog američkog pisca sigurno će pronaći svoju omiljenu priču.

U svojoj plodnoj produkciji, Edgar Alan Po, majstor za misteriju i sablasno, pisac neobične genijalnosti i vizionarske mašte, suočio nas je sa atmosferom jeze i straha, sa bizarnim i tajanstvenim zapletima, zastrašujućim i halucinantnim, istražujući senovita područja skrivena iza prividne normalnosti našeg postojanja.

Od zloslutnih alegorija do napetosti i neizvjesnosti, njegove priče nezaboravna su i originalna istraživanja mračnije strane života, bezvremeni uvid u najzagonetnije kutke ljudske duše, remek-djela u kojima se sjedinjuju strava i zločin, tama i ludilo, ljubav i smrt.

Čuveni Šarl Bodler jednom prilikom je rekao: „Nema priče dostojne ovog imena ako od prve riječi ne izazove kod čitaoca neodoljivu želju da što prije stigne do poslednje stranice i spozna rješenje.“ Ime Edgara Alana Poa odjekuje cijelim svijetom i tako kroz vjekove. Bio je veliki umjetnik i inspiracija mnogim generacijama koje su stvarale poslije njega.

Originalnost i snaga stvaralačkog duha ovog slavnog pisca, koji je i dan-danas jedan od najčitanijih američkih autora, posebno dolaze do izražaja u formi pripovjedaka. Knjiga izabranih djela ovog pisca stiže iz Vulkana.                                   

                                                                                                                                                                        

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                                                                            

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                                                                    

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.                                                                                                                                

Redakcija portala Refesticon            

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019