twitter

Druga knjiga trilogije „Vranino obeležje“ – „Vranin krik“ već u prodaji

U knjižare stiže drugi dio trilogije „Vranino obeležje“, mračni, postapokaliptični roman „Vranin krik“ Eda Makdonalda.

Četiri su godine prošle od pokušaja Dalekih kraljeva da sruše Domet. Život u Valengradu još nije isti kao prije Opsade, ali bar vlada mir ili privid mira, jer je to najbolje što može da se očekuje na granici s Jadom. Kapetan Galharou, i dalje na čelu Crnog krila, zavodi red u gradu, Tnota i dalje pijanči da bi preboleo gubitak ruke, a Nen i dalje neprikosnoveno vitla mačem kad god je potrebno, a ponekad mlati pesnicom i kad nije potrebno. Grad se polako ponovo naseljava i na sve strane se gradi.

Međutim, ljudima se sve češće priviđa Blistava Gospa. Jesu li ta ukazanja predskazanje da će se žena zarobljena u svjetlosti vratiti da uspostavi bolji poredak? Ili pak najavljuju dolazak novih pretnji po Domet? Galharou silno želi da vjeruje da avet iz fozgenske mreže nije samo priviđenje. Neobične pojave koje se dešavaju širom Valengrada i Jada nagovještavaju da je posrijedi nešto zlokobnije.

Ed Makdonald je romanom „Vranin krik“ izmaštao svijet ispunjen neverovatnim užasima. Njegova mračna bajka pruža jedinstven doživljaj prastare borbe između neslućenog zla i neuništive ljudskosti.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019