twitter

COLOUR OUT OF SPACE uskoro u bioskopima (video)

Od 24. januara 2020. godine na redovnom repertoaru američkih bioskopa naći će se film Colour out of Space (Boja izvan ovog svemira) rađen prema istoimenoj i verovatno najuspelijoj priči kultnog horor pisca H.F. Lavkrafta iz 1927. godine.

Ovo filmsko ostvarenje predstavlja povratak u rediteljsku stolicu Ričarda Stenlija, koji je prije četvrt vijeka važio za jednu od najautentičnijih pojava u horor kinematografiji. 

Film prikazuje kosmički teror s kojim se suočava porodica Gardner kada se, tražeći mir od vreve savremene civilizacije, odseli na udaljenu farmu. Njihove nevolje kreću onog trenutka kada u blizini farme padne meteor i počne da drastično utiče na okolni živi svijet zračeći neobičnom svetlošću. 

Glavne uloge poverene su Nikolasu Kejdžu koji tumači lik Nejtana Gardnera i Džoli Ričardson, koja glumi njegovu suprugu. Film je već prikazan na nekoliko festivala i dobio pretežno pozitivne kritike, koje ističu da i pored toga što je radnja smeštena u savremeno doba, ona ni malo ne gubi na ludilu i stravi koju pruža izvorno prozno djelo. 

Adaptacija Lavkraftove priče The Colour Out of Space prvi je film u planiranoj trilogiji inspirisanoj djelima navedenog horor klasika iza koje će stati producentska kuća SpectreVision. Naredni film biće adaptacija kratke priče The Dunwich Horror (Danički užas) iz 1928. godine. 

 

Izvor: art anima