twitter

REFESTICON i zbirke o zmajevima Vražjih firova biće promovisani na 49. Ratkovićevim večerima poezije

Zbirke kratkih priča Regionalnog festivala fantastične književnosti REFESTICON biće predstavljene u sklopu 49. Ratkovićevih večeri poezije u Bijelom Polju. Promocija će se održati u srijedu 4. Septembra u školi Risto Ratković od 13 časova.

O sedmom izdanju REFESTICON-a govoriće organizator i direktor Radija Bijelo Polje mr Dragić Rabrenović, zbirku priča autora iz regiona Zmaj Vražjih firova promovisaće članica žirija mr Blaga Žurić, dok će zbirku učenika osnovnih i srednjih škola Zmajevi dolaze predstaviti dr Blagoje Vujisić.

Kako je najavljeno u sklopu 49. Međunarodne pjesničke manifestacije program će se održati pod nazivom Priče nad Vražjim firovima, a osim predstavnika jedinog festivala fantastične književnosti u Crnoj Gori planirano je i predstavljanje učenika iz Bijelog Polja čije su priče odabrane na konkursu.

Kako je saopšteno ovo je ujedno i početak promocije zbirki o zmajevima u školama i gradovima širom Crne Gore i regiona koji će uslijediti narednih mjeseci, što je druga faza međunarodnog projekta čiji je organizator lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, a pokrovitelji Ministarstvo kulture Crne Gore i Opština Bijelo Polje.

27 8 rol ap promocija2

Redakcija Radija Bijelo Polje

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019