twitter

NVO Politehnika na "Vukobratovićevim danima robotike" u Beogradu

NVO Politehnika učestvovala je na prestižnoj manifestaciji "Vukobratovićevi dani robotike", održanoj od 24. do 26. novembra 2023. godine, organizovanoj od strane Udruženje Dečji inovacioni centar uz podršku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Tokom trodnevnog događaja, posjetioci su imali priliku da učestvuju u interaktivnim izložbama, radionicama iz robotike, elektronike i programiranja, kao i da prate panele i predavanja iz oblasti tehnologije.

Centralni dio manifestacije prestavljalo je takmičenje u robotici, sa zadacima prilagođenim različitim starosnim grupama.

Naš tim Sokolova učestvovao je sa svojim posebno dizajniranim robotom Kevin Jr. izrađenim 3D štampom kojim je upravljao Arduino mikrokontroler. Pored ovog robota, drugi robot "Robotska ruka", takođe djelo naših mladih Sokolova, bio je prava atrakcija za sve prisutne.

Manifestacija "Vukobratovićevi dani robotike" okupila je takmičare iz Makedonije, Bosne i Crne Gore, promovišući nauku među mladima i jačajući regionalnu saradnju u oblasti inovativnih tehnologija.

Zahvalni na pozivu i učešću, još jednom smo pokazali i dokazali da imamo djecu i mlade u koje trebamo i moramo ulagati, te koristiti njihova znanja i vještine za benefite cijelog društva.

 

Izvor: instagram Biljana Krivokapic

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.