twitter

“Spawn” dobija dvije animirane serije – jednu za djecu, jednu za stariju publiku

Tod Mekfarlan sprema novi talas Spawn ekranizacija, a za jednu od njih će mu ciljana publika biti djeca.

Tokom Fan Expo-a u Kanadi, Mekfarlan je najavio da će Spawn dobiti dvije animirane serije, od kojih će jedna biti za djecu, a druga za stariju publiku.

„Trenutno pregovaramo. Imao sam nekoliko sastanaka ovog vikenda o različitim izgledima animacije. Želim nešto što će doprijeti do mlađe publike i na kraju ih dovesti da postanu ‘zavisnici’ od Spawn-a. A tu je i serija za odrasle. Mislim da će obje doći nakon filmskog reboot-a“, ističe Mekfarlan.

Uprkos tome što je kao strip prepun zrelih tonova, film iz 1997. je bio omekšan oznakom PG-13 i tako umanjio zrelije elemente lika. Istovremeno je objavljivana i HBO animirana serija čija je ciljana publika bila odrasla. I sam Mekfarlan se često poigravao sa likom kroz njegovo stripovsko postojanje, te je njegov web strip iz 2008. The Adventures of Spawn zamišljen kao strip za sve uzraste.

Uprkos najavama, ove animirane serije najviše zavise od filmskog reboot-a. Film se nalazi u produkcijskom paklu od 2015. godine, a Mekfarlan bi trebalo da ima svoj rediteljski debi. Rano ove godine film je trebalo da počne sa snimanjem, ali je to pomjereno. Poznato je da će Džejmi Foks glumiti Spawn-a, a Džeremi Rener će igrati detektiva Twitch Williams-a.

Spawn će ove godine imati jubilej sa svojim #300 brojem, a naći će se i u popularnoj igri Mortal Kombat 11.

Datumi izlaska filma i najavljenih animiranih serija još uvijek su nepoznati.

Izvor: sfpisb.wordpress.com

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019