twitter

Henri Kavil sprema igranu verziju “Warhammer 40.000”

Nakon što je otkrio da više neće glumiti Supermena, kao ni u Netfliksovoj seriji “Vještac”, jedan od najpopularnijih glumaca današnjice Henri Kavil ponovno će se baviti adaptacijom jedne igre – ovog puta, popularnog “Warhammer 40.000”.

“Warhammer 40.000 je smještena u daleku budućnost, gdje čovječanstvo stoji na ivici onoga što bi moglo da bude njegova najsvetlija budućnost ili njegovo najmračnije doba. Prijetnje carstvu čovječanstva su brojne – izdajice vođene vatrom ambicije, vanzemaljska carstva zakleta da će povratiti zvijezde i uništavanje svakodnevice od zlonamjernih bogova”, stoji u saopštenju Amazona, koji je otkupio prava na ekranizaciju ovog univerzuma.

Kavil se tim povodom oglasio na svom Instagramu, gdje je otkrio da je ljubitelj te igre još od djetinjstva.

“Prilika da čuvam ovaj kinematografski univerzum od njegovog nastanka prava je čast i odgovornost. Trideset godina sam sanjao da vidim Warhammer svemir uživo. Sada, nakon 22 godine provedene u ovoj industriji, konačno mislim da imam potrebne veštine i iskustvo da ga dovedem na ekrane”, napisao je glumac u objavi.

Zanimljivo je da ovo neće biti jedina ekranizacija jedne igre, budući da su za naredni period najavljeni brojni atraktivni naslovi, naročito kod Amazonovih konkurenata – kompanije Netfliks.

 

Pod njihovom kapom priprema se nekoliko adaptacija video igara, ovo su neke od najzanimljivijih:

 

“Tomb Raider”

Netfliks je početkom prošle godine najavio da uskoro stiže animirana adaptacija “Tomb Raider”, ali za sada nije naveden tačan datum. Taša Huo, iz serije “The Witcher: Blood Origin” nalazi se u ulozi izvršnog producenta i scenaristkinje.

 

“Pokemoni”

Variety je prošle godine pisao da Netfliks radi na igranoj seriji “Pokemoni”, čiji bi izvršni producent trebalo da bude Džo Henderson, koji potpisuje popularnu seriju “Lucifer”.

Međutim, još nije potvrđeno da će se takva serija i snimati.

 

“Gears of War”

Netfliks je kupio prava na dve ekranizacije igre “Gears of War”: jedna bi trebalo da bude dugometražni film, a druga “animirana serija za odrasle”. Netfliks je potvrdio da su oba projekta u razvoju, kao i da blisko sarađuju sa programerima igre, ali do sada nije poznat ni zaplet, kao ni glumci koji će biti ukljuečni u ovaj projekat.

Vredi reći da je “Gears of War” prodata u preko 40 miliona primeraka.

 

“Assasin’s Creed”

“Epska, žanrovska” adaptacija biće prva igrana serija u partnerstvu Netfliksa i Ubisoftove “Film & Television” grupacije koja je najavljena u oktobru 2020.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.