twitter

Džejms Kameron uporedio "Avatar" sa "Gospodarom prstenova"

Reditelj “Avatara” Džejms Kameron otkrio je detalje o tome kako napreduje razvoj budućih nastavaka te franšize, uporedivši ih sa “Gospodarom prstenova”.

“Ono što sam svojevremeno rekao ljudima iz Foksa je da ću to uraditi, ali da imam veću igru na pameti. Ne želim samo da radim film za filmom – želim da ispričam širu priču. Rekao sam: ‘Zamislite da postoji serija romana kao što je ‘Gospodar prstenova’ i da treba da ih adaptiramo’. Naravno, to je bilo sjajno u teoriji, ali onda sam morao da napravim prave romane, kako bih ih adaptirao”, ispričao je reditelj za Empire magazin.

Sličnosti između “Gospodara prstenova” i “Avatara” su i u tome što je najveći dio svih nastavaka sniman odjednom.

Zvanični sinopsis za novi film glasi: “Džejk Sali i Nejtiri su osnovali porodicu i čine sve da ostanu zajedno. Međutim, moraju da napuste svoj dom i da istraže regione Pandore. Kada se drevna prijetnja ponovo pojavi, Džejk mora da vodi težak rat protiv ljudi…”

Radnja filma “Avatar: Put vode” se odvija više od jedne decenije nakon događaja iz prvog dijela, a u planu je da se preostali nastavci nađu pred publikom 20. decembra 2024, odnosno 18. decembra 2026. i 22. decembra 2028.

“U centru svakog od četiri nastavka biće porodica Sali. Svaka priča će biti zasebna, ali kada se posmatra kao cjelina, putovanje kroz sva četiri nastavka stvoriće veliku epsku sagu”, izjavio je nedavno producent Jon Landau.

Originalni “Avatar” naći će se ponovo u američkim bioskopima 23. septembra, dok je premijera drugog dijela zakazana za 16. decembar.

 

 

Izvor i  foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.