twitter

Najismijavaniji film na internetu – "Morbius"

Film “Morbius” jedno je od najlošije ocijenjenih ostvarenja koja su se u poslednjih godinu dana našli u bioskopima, a publika je bila toliko razočarana ovim Marvelovim spinofom, da su internetom počeli da se šire mimovi na njegov račun.

Na društvenim mrežama mogle su se naći fotografije praznih bioskopskih sala sa platnom na kom je u Fotošopu dodat po neki kadar iz tog filma uz maštovite pošalice na račun toga kako bi različiti likovi iz pop kulture koristili tako slabu posjećenost projekcija.

Iskristalisala se i fraza: “It’s Mobin’ Time”, igra riječi sa čuvenom replikom iz “Moćnih rendžera” (“It’s Morphin’ Time”) , a na račun filma našalio se i sam Džerad Leto, koji tumači naslovnu ulogu u “Morbiusu”, objavivši na Tviteru šaljivi video u kom čita tobožnji scenario za nastavak filma sa baš takvim nazivom.

Soni je pokušao da unovči novostečenu “popularnost” filma na internetu, pa ga je vratio u više od hiljadu bioskopa u Americi, ali je postigao podjednako loše rezultate, kao i nakon premijernog prikazivanja, zaradivši ukupno u prosjeku 270 dolara po mjestu prikazivanja.

Film “Morbius” podjednako su “ocrnili” i kritičari i publika, pa na portalu “Rotten Tomatoes” koji sakuplja ocjene najuglednijih filmskih kritičara bilježi ocjenu od samo 17 procenata.

Zvaničan sinopsis glasi: “Jedan od najupečatljivijih i najkontroverznijih likova u univerzumu Marvelovih likova dolazi na veliko platno, a oskarovac Džared Leto transformiše se u enigmatičnog antiheroja Majkla Morbiusa. Bolujući od rijetkog poremećaja krvi i riješen da spasi druge koji pate od iste sudbine, dr Morbius ulazi u očajnički rizik. I dok isprva djeluje da je postigao veliki uspjeh, oslobađa u sebi tamu. Da li će dobro nadvladati zlo ili će Morbius podleći misterioznim porivima”.

Međutim, ovaj lik koji je bio dio stripova o Spajdermenu, prema mišljenjima mnogih kritičara i poznavalaca Marvelovih superheroja, prepun je propusta, koje nije uspjela da “zamaskira” ni zvezdana postava.

Nekoherentan scenario, odsustvo kvalitetne karakterizacije likova, a ponekad i čiste logike, doveli su do toga da ga kritičari gotovo svih uglednih listova i portala potpuno diskvalifikuju.

Magazin “Time” piše da je sve u “Morbiusu” već viđeno i da se scenario suviše oslanja na postojeća ostvarenja o Spajdermenu, IGN portal ocjenjuje da mračna filmska fotografija dominantna tako velikom broju scena čini da gledaoci brzo izgube interesovanje, a Collider da nema “nikakvog šarma”.

Iako su mnogi hvalili glumu Meta Smita, koji je povremeno uspijevao čak i da zasjeni Džareda Leta, opšti utisak je da filmu nije bilo pomoći.

Međutim, mnogi strahuju da Soni, imajući u vidu masovno dijeljenje mimova, možda razmatra snimanje nastavka. To, naravno, nije potvrđeno.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.