twitter

X-Wing iz „Zvjezdanih ratova“ i Torov čekić idu na aukciju

Od modela svemirske letjelice X-Wing iz “Zvjezdanih ratova” do Torovog čekića, memorabilije iz omiljenih filmova idu na aukciju u Holivudu sledećeg mjeseca.

Više od 1.800 predmeta biće ponuđeno na aukciji od 21. do 24. juna, za koju kompanija „Propstore“ za filmske i TV memorabilije procenjuje da će prikupiti više od devet miliona dolara.

Direktor „Propstore“ Brandon Alinger rekao je agenciji Rojters da je zastupljeno više od 600 različitih filmskih i televizijskih naslova.

„Osim osnovnih rekvizita i kostima… imamo kolekcionarske igračke, stripove, materijale za filmsku produkciju, što znači stvari poput konceptualnih umjetničkih djela, jakni za ekipu, ogromnu količinu kolekcionarskih predmeta“, rekao je.

Prednjači model “Red Leader” X-Wing iz “Zvjezdanih ratova: Nova nada”, koji je procijenjen na 500.000 do milion dolara.

“Vjerujemo da je ovo jedini pravi, netaknuti, originalni X-Wing iz prvih ‘Zvezdanih ratova’ koji je ikad ponuđen na javnoj aukciji, pa je prilično poseban”, rekao je Alinger.

Ostali predmeti koji idu na aukciju uključuju animatronički Gizmo iz filma “Gremlini 2: Novo leglo”, koji je procijenjen na 80.000 – 120.000 dolara. Tu je i Torov čekić iz originalnog filma “Tor” procenjen na 100.000 – 150.000 dolara, kao i model mlaznjaka korišćenog u originalnom “Top Ganu”, koji bi mogao donijeti 30.000 – 50.000 dolara.

Na aukciju ide i odijelo Elvisa Prislija iz filma “It Happened at the World Fair”, novčanik Samuela L. Džeksona iz “Petparačkih priča” i mač Ume Turman iz filma “Kill Bill 1”.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.