twitter

U prodaji novi strip Roberta Kirkmena ”Pesma Zaborava”

„Olovka, tuš i pero“ edicija posvećena stripu izdavačke kuće Čarobna knjiga, doživjela je svoje jubilarno, stoto izdanje! I baš to izdanje veoma je posebno iz više razloga, javlja Art-Anima.

 

Izdavač se potrudio da jubilej obilježi objavljivanjem potencijalnog hit ostvarenja – najnovijeg djela vodećeg savremenog svjetskog strip autora Roberta Kirkmena. Riječ je o Pesmi Zaborava, stripu koji upravo ovim izdanjem, na srpskom jeziku, doživljava svjetsku premijeru. Kirkmenov novi strip do sada nigdje nije objavljen, a kao poseban kuriozitet predstavlja i podatak da će u Sjedinjenim Državama biti štampan tek za pola godine. Preciznije, očekuje se da će čitaocima sa druge strane Atlantika biti predstavljen 18. septembra 2018.

Kirkmen je svojom najpoznatijom franšizom Okružen mrtvima obuhvatio više medija i umjetnosti: strip, književnost, video-igre, TV seriju, pa je za očekivati da će se i Pesmom Zaborava takođe oprobati na više frontova.

A Pesma Zaborava donosi još jednu mračnu priču. Prije deset godina, dio Filadelfije, s 300.000 građana, iznenada je nestao u Zaboravu, neobjašnjivoj paralelnoj dimenziji. Haos je blaga reč za pokolj koji je nastao onog dana kad se u centru Filadelfije stvorio dio Zaborava, ispunjen apokaliptičnom florom i faunom. Nakon djelimično uspješnog državnog programa spasilačkih misija u Zaboravu, dio nestalih je spasen. Za sve koji nisu imali dovoljno sreće da budu pronađeni podignut je memorijalni zid u znak sećanja i život se vratio svom toku – za sve osim za Nejtana, koji svakodnevno odlazi u zabranjeno područje i daje sve od sebe kako bi spasao one koji i dalje lutaju apokaliptičnim pejzažem Zaborava.

Strip je crtao proslavljeni italijanski umjetnik Lorenco de Feliči, a prevod je uradio poznati srpski pisac fantastike Oto Oltvanji. Prvi tom Pesme Zaborava sadrži 144 strane.

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com