twitter

Treća knjiga serijala „Točak vremena“ u prodaji od 25. decembra

Vijest za sve ljubitelje epske fantastike – u prodaji je ponovo treća knjiga iz serijala – „Ponovorođeni Zmaj“. Džordanov magnum opus uspio je da nadživi i samog autora – poslednje knjige je ispisao Brendon Sanderson – postavši jedan od najčitanijih i najbitnijih serijala „visoke“ epske fantastike.

Radnja serijala „Točak vremena“ odigrava se u ogromnom epskom svijetu, gdje magijom može da ovlada samo određeni procenat ženske populacije. Priča prati Moirainu, članicu vrlo moćne organizacije žena-čarobnica imena Aes Sedai. Na samom početku priče ona stiže u seoce zvano Dvije Rijeke, odakle kreće na opasno putovanje preko čitavog kontinenta. Na toj avanturi pridružiće joj se pet djevojaka i momaka, od kojih je jedan Rand al’Tor, Ponovorođeni Zmaj, čovjek čiji je dolazak najavljen proročanstvom i koji će ili spasti ili uništiti čitav svijet.

Ponovorođeni Zmaj – spasilac koji će poludjeti i ubiti one koji su mu najdraži – konačno je stigao i pokušava da pobjegne od svoje sudbine. U stanju je da dodirne Jednu moć, ali u nemogućnosti da je kontroliše. Bez ikoga je ko bi mogao tome da ga poduči jer već tri hiljade godina niko nije imao tu sposobnost. Rand al’ Tor, Ponovorođeni Zmaj, zna samo da mora da se suoči sa Mračnim. Ali kako?

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portal REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.