twitter

Gospodari univerzuma: Otkriće, vrijeme je za povratak u Eterniju!

U Netflikovoj animiranoj seriji Gospodari svemira: Otkrivenje ili Gospodari univerzuma: Otkriće je slomilo koplja. Uglavnom se dijeli na one koji su bili potpuno razočarani prvim dijelom serije od pet epizoda (sudeći po rejtingu na stranici Rotten Tomatoes, ima još nekoliko obožavalaca) i one koji su prilično zadovoljni onim što su dobili. Lično, još uvijek nisam siguran na šta tačno mislim, a prije konačnog suđenja želim prvo da pogledam drugi dio ograničene serije koja izlazi 24. novembra. A razlog zašto danas čitate o seriji je nedavno objavljeni poster i službeni sinopsis drugog dijela, ili preostalih pet epizoda.

Rat za Etherniju nastavlja se u drugom dijelu Gospodara univerzuma: Otkriće, inovativne i akcione animirane serije koja se nastavlja radnjom upravo tamo gdje smo ostavili kultne likove. Budući da Skeletor sada nosi Mač moći, umorni Eternijini junaci moraju se udružiti u borbi protiv sila zla u uzbudljivom i epskom zaključku dvodjelne serije.

Zanimljivo je da je serija debitovala sa gotovo univerzalnim priznanjem kritičara, ali došlo je do podjele među obožavateljima, sa nizom razočaranih He-Man fanova koji su bombardovali seriju sa lošom gledanošću od samog početka. Njihova navodna kritika je da su He-Man i Skeletor, iako prisutni u flešbekovima, naizgled umrli u prvoj epizodi, lišivši Eterniju magije i primoravši He-Manovu staru saveznicu, Teelu, da preuzme veću ili gotovo vodeću ulogu u seriji. Ovo je, naravno, tačno do kraja pete epizode ​​koja prikazuje povratak He-Mana i Kostura, ali sa Kosturom koji preuzima Mač moći. Argument nezadovoljnih obožavalaca uglavnom je u tome što su ih Netflik, kao i tvorac serije Kevin Smith (Službenici), prevarili u marketinšku kampanju vjerujući da će dobiti seriju sa obožavanim centralnim likovima i da je serija zapravo uvreda i za original i za njegove likove i navijači. S druge strane, Smith je odbacio te kritike kao neosnovane. On je naveo da bi pravi ljubitelji hardcore-a trebali bolje znati šablon na kojem se serija zasniva, odnosno da su ranije u originalu postojale epizode ​​u kojima He-Man nije pronašao Mač moći i nije postao He-Man, te da je on nije uvijek taj koji spašava dan, nego to čini uz pomoć prijatelja!

 

Izvor i foto: inverzija.net    

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.