twitter

Tvorac „The Walking Dead“ konačno otkrio novosti o nastavku

Već izvjesno vrijeme nije se ništa čulo o filmu “The Walking Dead”, a tvorac stripa, Robert Kirkman, sada otkriva detalje o toku snimanja.

„Ne mogu ništa da vam kažem o konkretnom datumu jer ne znam. Definitivno će se pojaviti prije 2032. Volio bih da postoji više novih informacija jer dosta se toga odvija iza scene. Siguran sam da će se pojaviti još neke vijesti o kojima još ne smijem da pričam. Biću dobar dečko i ništa neću otkrivati, ali reći ću da se događaju zanimljive stvari i da me frustrira to da ništa ne mogu da vam otkrijem“, rekao je Kirkman tokom Comic-Cona.

Dodao je i da će film o Riku Grajmsu biti kvalitetan i da Endru Linkoln, koji glumi Grajmsa, radi odličan posao:

„Ne mogu da dočekam da snimanje počne. Znate da svi naporno radimo da ovo napravimo što je bolje moguće. Sve što mogu da kažem je da niko ne želi loš film o Riku Grajmsu, zar ne? Svi rade na tome da se čekanje isplati i da put Rika Grajmsa bude ono što svi žele, pa nećemo brzati, već ćemo se potruditi da sve bude savršeno“, rekao je.

Priče o filmu prvi put su se pojavile 2016, a dvije godine kasnije potvrđeno je da je rad na filmovima započeo, te da se radi o tri filma u kojima će se Linkoln vratiti u ulozi Rika Grajmsa.

Poznato je i da se ne radi o TV filmovima, već filmovima koji će imati bioskopsku distribuciju. Ipak, s obzirom na nove okolnosti vezane za pandemiju, produkcija je pauzirana, a i to bi se moglo odraziti na tip distribucije.

 

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com    

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.