twitter

Ekipa „Matriksa 4“ zabavu predstavila kao snimanje kako bi izigrala njemačke propise

Na kraju snimanja franšize „Matriks 4“ u studiju „Babelsberg“ u Berlinu održana je velika zabava na kojoj je bilo više od 200 zvanica, a koja je nadležnim zdravstvenim vlastima predstavljena kao filmsko snimanje, jer propisi zabranjuju okupljanje više od pedeset ljudi.

Zvijezda filma Matriks, glumac Kijanu Rivs, bio je među zvanicama na studijskoj zabavi na koju su gosti pozivani da dođu kao statisti, u očitom pokušaju da se zaobiđu zdravstveni propisi, kaže se u izvještaju njemačkog lista Bild, kako prenosi Gardijan.

Njemačke zdravstvene vlasti najavljuju istragu i razgovor sa nadležnima iz filmskog studija „Babelsberg“, pošto je u javnost procurila informacija da to nije bilo snimanje već zabava povodom završetka snimanja.

Inače, u Berlinu i susednoj pokrajini Bradenburg gdje je održana zabava dozvoljena su okupljanja do pedeset ljudi. Međutim, i ona moraju unaprijed biti prijavljena i mora se podnijeti „higijenski koncept“ koji odobravaju gradske vlasti. Gosti se moraju pridržavati pravila održavanja rastojanja i moraju da nose maske kad god ne jedu ili piju.

Jedna od gošći koja je prisustvovala zabavi rekla je u izjavi za Bild da je raspoloženje na zabavi bilo odlično. Da su svi imali rezultate pi-si-ar testa i da su svi morali da dođu sa maskama, ali da ih mnogi nisu nosili kako je zabava odmicala.

„Nismo dobili nikakva uputstva od reditelja, niti je bilo klapera ili da je neko snimao“, dodaje gošća.

Zabavu koju su priredili producenti Lana i Lili Vačovski imala je tajno ime „Sasatanak sladoled“, navode izvori, a započela je u srijedu u 18 sati i trajala je do ranih jutarnjih sati narednog dana.

Goste su zabavljali plesači, di-džejevi i priređen je vatromet, a svi zainteresovani su mogli da dobiju tetovažu logoa Matriksa. Kao osvježenje je poslužen suši, sake, pice, karivurst (berlinski specijalitet) i veganska torta od čokolade i kajsije.

Gostima koji su željeli više privatnosti, na raspolaganju su bili šatori u beduinskom stilu ili karavani u hipi stilu.

Kijanu Rivs i njegova partnerka, umjetnica Aleksandra Grant, sjedjeli su za stolom i pili vino i napustili zabavu početkom večeri, tvrdi Bild.

Bjanka Markarevic, portparolka Studija „Babelsberg“, navodi da je produkcioni tim franšize Matriks snimao „scenu zabave koja je započeta tokom ljeta i da je ovo bio nastavak te scene“. Kao i da su poštovani svi higijenski propisi.

Portparol grada Potsdama, koji je nadležan za izdavanje dozvola za održavanje skupova tvrdi da gradskim vlastima nije bio najavljen nijedan događaj.

„Tokom snimanja zdravstvene vlasti su imale stalan kontakt sa zaposlenima u studiju na temu zaštite od infekcije“.

Ipak, najveći gnjev javnosti obrušio se na Kijanu Rivsa, što je vrlo neobično, s obzirom na to da se radi o jednoj od rijetkih holivudskih zvijezda koja uživa veliki ugled u javnosti i koja nikada nije bila tema skandala.

Snimanje četvrtog filma iz franšize Matriks počelo je u martu ove godine, 17 godina poslije trećeg dijela, Matriks revolušn, ali je zbog pandemije prekinuto. Nastavljeno je u Berlinu u avgustu. Premijera filma je zakazana za decembar naredne godine.      

                                                                                                                                                

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                              

Redakcija portala Refesticon                                                      

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                              

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.