twitter

„Sestre po metli“ ponovo u prodaji

Romani Terija Pračeta su parodija na bajke, mitologiju i naučnofantastične romane i filmove. Pračet pravi aluzije i na razne muzičke grupe, tradiciju i kulturu pojedinih naroda, a nisu mu strane ni igre riječima.

Poslije dvadeset godina od prvog izdanja, Laguna je odlučila da ponovo objavi roman „Sestre po metli“, koji u knjižare stiže u subotu – 14. novembra.

Vještice po svojoj prirodi nisu sklone društvenom organizovanju i svakako nemaju svoje vođe. Baka Vedervaks je bila najuvaženija među vođama koje nisu imale. Ali čak je i ona otkrila da uplitanje u kraljevsku politiku krije mnogo više zavrzlama nego što su to tvrdili određeni dramski pisci. Ali ponekad se nekoj situaciji ne može odoljeti… Baka Vedervaks će se udružiti sa još dvije vještice, Nanom Og i Magrat Garlik, da bi ovaj malo vjerovatan savez pokušao da spase princa i vrati ga na tron Lenkre.

Teri Pračet (1948–2015), britanski pisac, najpoznatiji je po serijalu o „Disksvetu“. Dobitnik je Britanske nagrade za naučnu fantastiku, nagrade Lokus, nagrade Karnegi za dječiju književnost, nagrade Prometej, Svjetske nagrade za fantastiku za životno djelo i mnogih drugih; dodijeljeno mu je 9 počasnih doktorata, a proglašen je i za viteza Britanskog carstva za „službu na polju književnosti“.

                                                                                                             

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                              

Redakcija portala Refesticon                                                      

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                              

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.