twitter

Prekinuto snimanje „Svijeta iz doba jure: Dominion“ zbog sumnje na koronu

Samo tri nedjelje prije kraja snimanja u Velikoj Britaniji, ekipa filma „Svet iz doba jure: Dominion“ ponovo mora na pauzu zbog koronavirusa.

Nakon pauze koja je zbog pandemije proglašena u martu, produkcija je nastavljena 6. juna. Naravno, u nastavku snimanja primijenjeni su novi bezbjednosni protokoli koji su podrazumevali da glumci i ostatak ekipe odsjednu zajedno u hotelu koji je trebalo da posluži kao karantinski mjehur.

Takođe, svi angažovani na snimanju testiraju se na tri nedjelje na koronavirus, navodi Holivud riporter.

Od sredine septembra, samo testiranje je koštalo 27.000 dolara, što je u ukupnom zbiru povećalo budžet filma nevjerovatna tri miliona dolara, samo za testiranje!

„Imamo ljude koji su angažovani samo da bi govorili: ‘Morate da se odmaknete dva metra od njega’. Jer, znate, uspjeh ovog filma i vjerovatnoća da zadrže posao u industriji zavisi od toga“, objasnio je producent novog nastavka Sveta iz doba jure, Patrik Kroli. 

Ponovno zaustavljanje snimanja proglašeno je samo dan nakon što su veliki studiji najavili odlaganje premijera, pa i ovog ostvarenja za 10. jun 2022. godine, zbog neizvjesnosti koje su se nadvile nad bioskopskim kalendarima.

„Probudio sam se i saznao da imamo nekoliko pozitivnih na setu Sveta iz doba jure: Dominion. Svi su ubrzo potom ponovo testirani i rezultati su bili negativni, ali zbog bezbjednosnog protokola pauziraćemo dvije nedjelje. Vraćamo se ubrzo“, napisao je na Tviteru reditelj Kolin Trevorou.

U glumačkoj ekipi filma su Kris Prat, Brajs Dalas Hauard, ali i zvijezde Parka iz doba jure Laura Dern, Sem Nil i Džef Goldblum.

                           

                                                                                                        

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                                                                     

Redakcija portala Refesticon                                                                                                         

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                                                

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.