twitter

MISTER NO: Revolucija počinje!

Revolution je neka vrsta reboota Nolittinog Mister No-a, vremenska linija pomjerena je za otprilike 25 godina, on je sada veteran vijetnamskog, umjesto 2. svjetskog rata. Svoje posleratne godine provodi u San Franciscu (kraj 60-tih) ali životne okolnosti ga opet odvode u Amazoniju.

Michele Masiero idejni je začetnik ovog projekta a njemu su se pridružili autori koji su već radili na serijalu Siročad, a to su crtači Matteo Cremona i Alessio Avallone, te koloristi Giovanna Niro, Alessia Pastorello, Luca Saponti i Stefania Aquaro a za naslovnice je zadužen Emiliano Mammucari.

Mister No Revolution je dio nove Bonellijeve izdavačke linije Audace, u kojoj će se objavljivati stripovi za stariju/odrasliju publiku (Tu spada i Deadwood Dick, koji je već objavljen u Zlatnoj seriji).

Prvi broj u Italiji je izašao tokom Lucca comics and games festival iz 2018. godine, a u Srbiji će serijal izdavati Veseli Četvrtak kao dio edicije Obojeni program. Zasad je planirano 6 epizoda a ovom prilikom vam prenosimo dio uvoda iz prvog izdanja.

“Kada sam bio nekih dvadeset i kusur godina mlađi, riječ restart, ili, modernije, reboot, nije nužno značila nešto negativno. Studiraš pet godina medicinu, shvatiš da ne ide, pa udariš restart i upišeš, šta znam, istoriju umjetnosti. Zaglavi ti kompjuter, CTRL+ALT+DEL, problem riješen. Odeš u inostranstvo, ne snađeš se, dođeš nazad u Srbiju, kreneš iz početka. Restart kao večita nada u bolje sutra. Međutim, u poslednje vrijeme, talas neinventivnosti koji je zapljusnuo obale Južne Kalifornije i njene industrije zabave učinio je da ova riječ poprimi isključivo negativnu konotaciju. Pošto je bliži rođak restarta/reboota „rimejk” već odavno oklevetan kao nosilac celuloidne kuge, prešlo se na neke druge termine. Jedno su vrijeme reditelji pričali o reimagining-u (moš misliti), a sada, sve češće, imamo i taj reboot”.

Na kraju, pogledajte i trejler koji je pratio originalno izdanje.

                                                                                                                                                    

                                                                                                                                                          

 

Izvor i foto: hellycherry.com                                                                                                         

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                                                                    

Redakcija portala Refesticon                                            

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.