twitter

Tom Henks pregovara za ulogu Đepeta u Zemekisovom “Pinokiju”

Glumac Tom Henks u pregovorima je da igra stolara Đepeta u filmovanom rimejku “Pinokija”, prenose svjetski mediji.

Režija filma sa “živim glumcima” povjerena je reditelju kultnog serijala “Povratak u budućnost” Robertu Zemekisu. Zemekis i Henks već su sarađivali na filmovima “Izgnanik”, “Forest Gamp” i “Polarni ekspres”.

Čuvena Diznijeva originalna animirana verzija snimljena je prije tačno 80 godina, a prošle godine je snimljen i istoimeni film u italijanskoj produkciji sa Robertom Benjinijem kao Đepetom.

Priča u novoj ekranizovanoj verziji trebalo bi da bude fokusirana na Đepetu, stolaru koji pravi drvenu lutku i daje joj ime Pinokio, a vila mu udahnjuje život. Pinokio u knjizi italijanskog pisca Karla Kolodija, tvorca ovog lika, kreće na put da bi utvrdio da li je “pravi dječak”.

Scenario za filmsku verziju piše Kris Vajc, poznat kao jedan od reditelja “Američke pite”. On je nedavno pisao i projekte Diznijevog studija “Pepeljuga” i “Priča o Ratovima zvijezda”.

Iako Henks djeluje kao logičan izbor za Đepeta, s obzirom na glumčevu dobroćudnu prirodu, on je spreman i da “izađe” iz takvog tipa ličnosti, kao u biografskom filmu o Elvisu Presliju, gdje je igrao pjevačevog kontroverznog menadžera pukovnika Toma Parkera, podsjeća “Indipendent” i podsjeća da su na snimanju tog filma u Australiji Henks i njegova supruga Rita Vilson bili zaraženi koronavirusom, ali da se on od tada potpuno oporavio.  

                                                                                                                                                  

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com                                                                                                          

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                                                                                    

Redakcija portala Refesticon                                          

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.