twitter

Hobiti se “skućili” u Jermeniji

Fanove popularnih Tolkinovih dJela vJerovatno će obradovati informacija da u Jermeniji postoji hotel koji u svemu dočarava postojbinu Hobita. Dvojica Jermena, braća Gulanijan, sagradila su u podnožju planine Kuću Hobita, kompleks hotel u Dilijanu.

Neki djelovi pansiona idu duboko u zemlju. Krovovi su prekriveni zemljom, travom i cvijećem. I svih šest kućica je maksimalno udobno, kako i priliči hobitima.

Prenoćište košta između 52 i 83 dolara, što je znatno iznad lokalne prosječne cijene. Ali gosti su tu u svako doba godine. Sve je rezervisano do kraja ljeta.

Čitav projekat je porodični posao. Od nacrta do kontrole izgradnje. Trebalo je riješiti problem krovova, da budu stabilni i vodonepropusni, a da trava na njima ostane zelena. Jedan od tehničkih izazova bio je i postavljanje okruglih vrata tako da lako mogu da se otvore.

Iako se kuće spolja čine malim, visina krova kreće se između dva i dva i po metra. Namještaj su izradili majstori Dilijana. Pansion je otvorio i nova radna mesta za lokalne stanovnike. Svaka kuća ima 20 kvadratnih metara.

 

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Tekst objavila: Sanida Kajević

Redakcija portal Refesticon

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.