twitter

Najviše nominacija za Oskara filmu „Džoker“

Američka Akademija filmskih umjetnosti i nauka objavila je nominacije za prestižnu nagradu Oskar, čija će 92. svečana dodjela biti 9. februara. Najviše nominacija osvojio je film „Džoker“ – 11, a slijedi ga „Irac“ sa 10.

Ovogodišnja dodjela koja će biti kao i svake godine u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu, neće imati domaćina ceremonije što je bio slučaj na prethodnoj ceremoniji. Organizatori ceremonije ocijenili su da je 91. dodjela bez domaćina odlično funkcionisala i da će tako biti i ove godine.

Oskar se dodjeljuje u 24 kategorije, među kojima za najbolji film, režiju, glavnog glumca i glavnu glumicu, najbolju sporednu mušku i žensku ulogu, najbolji originalni scenario, najbolji adaptirani scenario, najbolji strani, dokumentarni i animirani film, kao i za najbolju muziku i specijalne efekte.

Nagradu predstavlja pozlaćena statueta napravljena od britanijuma na crnoj metalnoj osnovi, dugačka 13,5 inča (34 centimetara) i teška 3,85 kilograma. Prikazuje viteza napravljenog u stilu art dekoa, kako drži krstaški mač stojeći na rolni filma.

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019