twitter

Irac proglašen najboljim filmom na Nacionalnom odboru za reviziju

Američki Nacionalni odbor za reviziju (National Board of Review) proglasio je ostvarenje “Irac” (The Irishman), krimi dramu Martina Skorsezea, najboljim filmom 2019. godine, i time mu dao prednost u trci za Oskara.

Prošle godine je film “Zelena knjiga” (Green Book) dobio istu nagradu, a potom i Oskara, pa se pretenduje da će se ista situacija desiti i ove godine.

“Oduševljeni smo što smo nagradili Irca”, izjavila je Eni Šulhof, predsjednica Nacionalnog odbora za reviziju i dodala:

“Ovo Skorsezeovo remek-djelo je bogato, dirljivo, prelijepo, epsko ostvarenje koje predstavlja ono najbolje što kinematografija može iznjedriti”.

Film je dobio nagradu i za najbolji prilagođeni scenario, ali Skorseze nije dobio za režiju, jer je to priznanje pripalo Kventinu Tarantinu za “Bilo jednom u Holivudu”.

Najboljim glavnim glumcem proglašen je Adam Sendler u filmu Uncut Gems, a glumicom Rene Zelveger za film “Džudi”.

Nagrada za najbolju sporednu mušku i žensku ulogu pripala je Bredu Pitu za “Bilo jednom u Holivudu” i Keti Bejts za “Ričard Džul”.

Najbolji strani film je “Parazit”, a animirani “Kako da desirate svog zmaja 3”.

Prema izboru Američkog Nacionalnog odbora za reviziju, najbolji filmovi 2019. godine su: 1917, Dolemit Is My Name, Ford v Ferrari, Jojo Rabbit, Knives Out, Marriage Story, One Upon a Time in Hollywood, Richard Jewell, Uncut Gems i Waves.

 

Izvor: Telegraf