twitter

„Ledeni zmaj“ Džordža R. R. Martina od danas u prodaji

Od danas je u prodaji ilustrovani roman „Ledeni zmaj“ Džrodža R.R. Martina, još jedno u nizu dela iz piščevog fantastičnog sveta. To je priča iz sveta „Pesme leda i vatre“ o prijateljstvu mlade devojke i njenog zmaja, o hrabrosti i o požrtvovanju, o snazi porodice… 

Kakva vas priča očekuje u ovom delu:

U svetu „Pesme leda i vatre“, ledeni zmaj bio je zastrašujuće stvorenje o kojem su se ispredale legende jer ga niko nikada nije ukrotio. Tamo kuda bi proleteo, za sobom bi ostavljao trag hladne i smrznute pustoši. Ali Adara se nije bojala. Jer Adara je bila zimsko dete, rođeno za vreme najgore studeni, kakve su se samo još Stari bogovi mogli setiti.

Adara se ne seća kad je prvi put videla ledenog zmaja. Čini joj se kao da je on oduvek bio s njom, kao da ju je izdaleka posmatrao dok se igrala u hladnom snegu, dugo nakon što su druga deca pobegla od hladnoće. U svojoj četvrtoj godini ga je dotakla, a u petoj ga je prvi put jahala.

Jednog mirnog letnjeg dana, kada joj je bilo sedam godina, vatreni zmajevi sa severa sišli su na mirnu farmu koja je bila Adarin dom. Od potpune propasti mogla ga je spasti samo ona, zimsko dete, i ledeni zmaj koji ju je voleo.

 

Izvor: sfpisb.wordpress.com