twitter

Počelo snimanje filma o Dampiru

Sajt Variety nedavno je podelio vesti o snimanju filma o Dampiru, filmskoj adaptaciji čuvenog stripa. Snimanje se odvija pod dirigentskom palicom Riccarda Chemelloa a budžet filma je 12 miliona dolara.

Film će biti prvo takvo ostvarenje iz Bonelijevog filmskog univerzuma. Planirano je da snimanje traje 11 nedelja na različitim lokacijama širom Rumunije. U pitanju je koprodukcija između Eagle Pictures, Sergio Bonelli Editore i Brandon Box.

“Radnja se odvija početkom 90-ih, za vreme raspada Jugoslavije i građanskog rata. Film prati Harlana koga proganjaju košmari dok luta zemljom i zarađujući tako što se meštanima lažno predstavlja kao Dampir - pola čovek, pola vampir. Kada ga unajme vojnici koje napadnu pravi vampiri, Harlan otkriva istinu - on je zaista Dampir" - navode u saopštenju.

Sajt još dodaje da će film biti baziran na prve tri epizode iz Dampir serijala koji iza sebe ima više stotina objavljenih epizoda.

U ulozi Harlana naći će se Wade Briggs, Stuart Martin kao Emil Kurjak, Frida Gustavasson kao Tesla, David Morrissey kao Gorka, Sebastian Croft kao Yuri, i Luke Roberts kao Draka.

Dampir je strip koji su stvorili Mauro Boselli i Maurizio Colombo a neki od najpoznatijih autora koji su radili na stripu su Giovanni Masi, Alberto Ostini i Mauro Uzzeo.

 
 
Izvor: hellycherry.com