twitter

Nova epizoda Betmena nastaje u Srbiji

San svakog strip crtača je da jednog dana udahne život „Mračnom vitezu“, a on se ispunio Leskovčaninu Srđanu Nikoliću Peki kojeg je DC Comics angažovao da nacrta novu epizodu Betmena, javlja portal Jugmedia.

Svi Pekini radovi nastaju u njegovom stanu pokraj stare autobuske stanice, kao i nova epizoda o „Mračnom vitezu“, na koju će njegovi sugrađani moći da budu ponosni.

Leskovčanin Srđan Nikolić – Peka crtanjem se bavi trideset godina i jedan je od najpoznatijih strip crtača u Evropi i Argentini. Objavljivan je autor u dvadeset dvije zemlje svijeta, na svim kontinentima i jezicima. Radio je i u leskovačkoj školi stripa i učestvovao u organizaciji festivala stripa.

„Po pitanju stripa, Leskovac se visoko kotira. Postoje mlade snage, škola stripa radi, učenika je sve više. Kroz strip se uči istorija, jezik, djeca sve to lakše prihvataju“, ističe Nikolić.

U ovom trenutku Nikolić zbog ugovora ne može dati više informacija ali da će nas blagovremeno obavijestiti. Ostaje nam da sačekamo i vidimo kako će se čitava priča odvijati.

Izvor: hellycherry.com

zbirka

 

  

zmajevi dolaze baner 2019