twitter

8. Marsonikon na temu “Erotika u fantastici” od 8. juna

Sljedeći vikend će se po osmi put u Slavonskom Brodu organizirati regionalna konvencija znanstvene fantastike „Marsonikon” s intrigantnom temom erotike u SF djelima i djelima fantastike hrvatskih i svjetskih pisaca.

 

Udruga Marsonikon nastavlja s tradicijom održavanja jedne od najvećih hrvatskih konvencija znanstvene fantastike, na kojoj će ljubitelji SF literature moći doći na svoje. Pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda u brodskoj Tvrđavi će se u prostorima Galerije Ružić i Kazamatu okupiti stručnjaci za pisanu riječ u fantastičnoj literaturi, ljubitelji, čitatelji SF-a, ali i pisci kako s brodskog područja tako i iz regije.

Kao i obično, na konvenciji će se među cjelodnevnim događanjima isticati predavanja stručnjaka za fantastičnu literaturu, a Hrvoje Gažo će organizirati i projekcije nekih filmskih klasika SF žanra. Moći će se kupiti i prodati SF literatura na hrvatskom jeziku i stranim jezicima (i posjetitelji mogu vršiti razmjenu i kupoprodaju svojih viškova kako bi obogatili svoje biblioteke a riješili se duplikata knjiga i stripova).

Nastavlja se i tradicija zanimljivih glavnih tema, nakon robotike, pulp fantastike, alternativne povijesti... ove godine tema konvencije je erotika i erotični motivi u djelima SF-a.

Bit će predatavljen i najnoviji 15. broj jedinstvene zbirke kratkih SF priča Marsonic.

Zbivanja će se događati na području brodske Tvrđave, sljedeće subote, 8. lipnja od 13 do 22 sata, a u nastavku donosimo i detaljan raspored događanja.

3 6 marsonikon1 2019

GALERIJA RUŽIĆ

13:30h - Otvorenje
15:00h – Promocija fanzina 'Svemirski Brod' - Krešimir Grčević i Hrvoje Gažo
15:30h - Predstavljanje zbirke Marsonic 15 - tema Erotika u fantastici - Leon Maglić, urednik.
16:00h – Ratko Martinović - Sex budućnosti - transhumanizam, roboti i holofantazije
17:00h – Game of Thrones - tribina, četvrtasti stol, rasprava - Tko je koga? Otvorena pitanja i zatvorena pitanja. I gdje je u svemu nestao R.R. Martin? - Jurica Ranj, Krešimir Čorak, Ina Ćurković, Leon Maglić, Ivan Lutz i Ratko Martinović
18:00h – AntiKviz - Erotika u fantastici - Vode: Wesly Pipes i Max Potente
19:00h - Dodjela nagrada „Pera Marsonica“ za najbolju priču napisanu u zbirci Marsonic od 2012. do 2019. i razgovor s autorima - vodi Gordan Sundać
GLAZBENA ŠKOLA (projekcije filmova)

13:15h - Barbarella (1968.), Režija: Roger Vadim - Uloge: Jane Fonda
14:45h - Glad (1983.). Režija: Tony Scott - Uloge: Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon
16:45h - Vrsta (1995.), Režija: Roger Donaldson - Uloge: Natasha Henstridge Ben Kingsley, Michael Madsen
KAZAMAT:

Izlagači:

Gradska knjižnica Slavonski Brod
Čudna knjižara - Beograd
Nova stvarnost - Zagreb
Antikvarijat Goran Šnabl - Zagreb
I naravno, uobičajeni šank s popularnim cijenama koje se svode na dobrovoljne priloge za popijeno piće i pomoć organizaciji konvencije.

http://www.brodportal.hr

 

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019