twitter

Svečano otvoren prvi Festival fantastike u Nišu

U Niškom kulturnom centru zvanično otvoren prvi Festival fantastike TolkiNiš, partnerski festival bjelopoljskog REFESTICON-a.

 "Cilj je da kroz književnost, film, strip i druge umjetnosti koje su povezane sa fantastikom, predstavimo stvaraoce iz Srbije i regiona, da predstavimo naš grad i uspostavimo saradnju sa udruženjima i sličnim festivalima", rekao je vd direktor NKC Srđan Savić.

Predsjednik udruženja koje je inicijator pokretanja festivala, Ordo DrakoNiš, Darko Stanković je na otvaranju istakao važnost instiucionalne podrške i učešća poznatih pisaca i partnera iz Crne Gore već na prvom festivalu. "Sa nama su Goran Skrobonja, Aleksandar Tešić, Dejan Ognjanović, Marko Vasić i predstavnici REFESTICON-a iz Bijelog Polja.

Jedan od članova udruženja, pisac Miloš Petković, je podsjetio da Niš već ima različite festivale i manifestacije koje su posvećene književnosti, kao i fantastici iz različitih aspekata, ističući da su organizatori uvjereni kako će TolkiNiš sve to objediniti iniz godine u godinu pobiljšavati program festivala.

Festival je proglasio otvorenim Aleksandar Petrović (Aca Seltik) pisac i pjevač grupe Ortodox Celts.

 zbirka

  

bestseler refesticon 2019 fantasticne price 2019