twitter

Beogradski “Gospodar pakla” ima premijeru 7. oktobra

Hulu platforma objavila je prvi trejler za nastavak čuvenog horor filma “Gospodar pakla”, snimanog u Beogradu, a čija je premijera zakazana za 7. oktobar. Naša prijestonica godinama važi za jednu od omiljenih lokacija za snimanje holivudskih filmova, pa je reditelj Dejvid Brukner odlučio da za nastavak odabere upravo grad na ušću Save u Dunav.

Inače, Klajv Barker oživio je svojom režijom natprirodnu horor franšizu 1987. godine originalnim filmom “Gospodar pakla”, čiji je scenario rađen na osnovu njegove knjige “The Hellbound Heart”. Bio je to pravi hit, koji je sa budžetom od 900.000 dolara zaradio nevjerovatnih 15 miliona prikazivanjem u Americi i Kanadi.

Arhitektura Beograda stvorila je savršenu lokaciju za Bruknerovo snimanje popularnog nastavka, prenosi Luper. Srpska prijestonica, kako je Brukner istakao, ima nevjerovatnu raznolikost modernih zgrada spojenih sa arhitekturom iz 19. vijeka. Upravo je taj spoj doveo ekipu “Gospodara pakla” u Beograd, koji je dao filmu savršen spoj realizma i fantazije. Jedna od lokacija snimanja bila je Beli dvor, koji se pojavljuje u prvim kadrovima trejlera.

– Beograd ima zaista interesantnu arhitekturu, koja daje osećaj pakla, a mi smo uspjeli da je inkorporiramo u naš film. Pronašli smo lokacije koje se čine daleko od stvarnosti kakvu poznajemo. U Beogradu postoji utemeljeni realizam, ali takođe ima i brojne lukove u rimskom stilu, tako da odaje raznovrsnost – izjavio je Brukner.

Klajv Barker, koji je režirao prvi film, ovog puta našao se u ulozi producenta.

– Bila je velika čast imati Klajva na ovom brodu, da nas podrži i vodi kroz nevjerovatan univerzum koji je stvorio tako davno. U kombinaciji sa neustrašivom posvećenom glumačkom postavom, uključujući nevjerovatnu Džejmi Klejton, koji u potpunosti odgovara svještenici pakla, mislim da smo uspjeli da stvorimo posebno, novo poglavlje u nastavku “Gospodara pakla” – rekao je reditelj za Cbr.com.

Među glumačkom postavkom našli su se Predrag Bjelac i Goran Višnjić, koji je u filmu oživeo lik gospodina Vojta, misterioznog okultistu opsednutog cenobitima.

– Pa, horor. Nekako sam ponosan na ovo, baš je kul. Ovakve filmove sam prvi put gledao u lokalnoj videoteci, preko VHS kaseta. Da, toliko sam star. Ostali su mi u sjećanju kao nešto neobično i savršeno osmišljeno u svijetu horora – napisao je glumac na društvenoj mreži.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com

Redakcija portala REFESTICON

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.       

Opširnije na portalu www.refesticon.com