twitter

Rimejk “Gospodara pakla” se snima u Beogradu

U Beograd se trenutno snima rimejk filma “Gospodari pakla”. Riječ je o prvom djelu čuvene horor sage s kraja osamdesetih.

Prvi od deset djelova snimljen je davne 1987. godine i danas s pravom ima kultni status. Sa budžetom od 900.000 dolara zaradio gotovo 15 miliona samo u Americi i Kanadi. Baziran je na romanu Klajva Barkera, koji je sredinom osamdesetih godina 20. vijeka bio na vrhuncu slave, i koji je i režirao ovaj film. Prvjenac serijala je stvorio i jednog od najikoničnijih likova horor žanra – čuvenog Pinheda, iako on u ovom filmu ima minornu ulogu.

Barker je vjerovatno najpoznatiji kao kreator serijala “Gospodari pakla”. Prvenac sage je i režirao, a ima Oskara za adaptaciju scenarija za film “Bogovi i čudovišta”. Pažnju javnosti prvi put je privukao ranih osamdesetih, zbirkama priča iz serijala “Knjige krvi”. Potom je sledio prvi roman “Igra prokletstva”, koji je Barkera postavio rame uz rame sa Stivenom Kingom. Tada vodeći pisac horora, King je jednom prilikom izjavio da u Klajvu Barkeru vidi budućnost žanra.

Baš u djelu “Knjige krvi” svoju priču “U brdima gradovi” smjestio je u današnju Srbiju, odnosno tadašnju Jugoslaviju. Dvojica Amerikanaca u našoj zemlji otkrivaju drevne običaje. Stanovnici malih gradova u brdima mogu da naprave džinove, koji se bore između sebe.

 

Izvor i foto: sfpisb.wordpress.com    

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.