twitter

Konkurs za priče inspirisane serijalom “Pjesma leda i vatre”

Džordž R. R. Martin je najpoznatiji po svom remek-djelu, serijalu epske fantastike „Pjesma leda i vatre“, koji, i pored velikog nestrpljenja milionskog broja obožavalaca, nikako da privede kraju.

Njegov rad je uticao na sve podžanrove u okviru fikcije, počev od naučne fantastike, preko misterija do trilera. Septembar je mjesec u kojem će Martin proslaviti 72. rođendan.

Tim povodom Laguna organizuje literarni konkurs „Pjesma leda i vatre – novo poglavlje“, koji će trajati do 26. septembra 2021. godine.

Od učesnika konkursa se traži da u 250 riječi dopišu svoju epizodu čuvenom Martinovom serijalu „Pjesma leda i vatre“, a ostavljeno im je na izbor da li će priči dodati sasvim novu epizodu ili će na svoj način preraditi neku već postojeću scenu iz serijala.

Tri najbolje priče izabraće Lagunini pisci Goran Skrobonja i Aca Seltik i prevodilac Džordža R. R. Martina Ivan Jovanović.

Autor najbolje priče biće nagrađen ilustrovanim primjercima knjiga “Igra prestola” i “Sudar kraljeva”, kao i knjigom “Svijet leda i vatre”. Autor drugoplasirane priče dobija ilustrovane primjerke knjiga “Igra prestola” i “Sudar kraljeva”, a trećeplasirane ilustrovano izdanje “Igre prestola”.

Nagrađene priče biće objavljene tokom oktobra na sajtu laguna.rs i u novembarskom broju Bukmarkera. Konkurs važi za sve zemlje, a radove je potrebno poslati na mejl: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Uslovi konkursa:

1.Slati samo kratke priče na srpskom i srodnim jezicima koje nijesu ranije objavljene.

2.Zajedno sa kratkom pričom poslati i osnovne podatke o autoru: ime i prezime, adresu stanovanja, imejl-adresu i broj telefona.

3.Organizator konkursa ne snosi odgovornost u slučaju zloupotrebe autorskih prava prijavljenih kratkih priča na konkurs od učesnika ili trećih osoba.

4.Učešćem na konkursu, svi učesnici pristaju na uslove konkursa.

 

 

Izvor i foto: art-anima.com  

Tekst objavila: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.