twitter

Poslednja seansa – zbirka strašnih priča Agate Kristi

U izdanju Lagune uskoro će se pojaviti neobična zbirka priča Poslednja seansa najobjavljivanije autorke svih vremena Agate Kristi.

Proslavljena engleska spisateljica je sinonim za detektivske romane, ali voljela je i priče strave. Iako za motive svojih romana nije često uzimala natprirodne pojave, umjela je takve elemente veoma vešto da koristi u pričama.

Sujeverje, psihotične vizije, grobljanska strava, bauk iz tame, jezive poruke s drugog svijeta, neki su od upečatljivih motiva koji prožimaju te priče. U knjizi Poslednja seansa sakupljeno je dvadeset najboljih, onih koje su izdržale sud vremena i koje i danas u čitaocu izazivaju jezu i nespokoj, a u nekima od njih pojavljuju se i čuveni Herkul Poaro i gospođica Marpl. Objedinjene u jednom izdanju, osvjetljavaju mračniju stranu stvaralaštva Agate Kristi na koju je i sama autorka bila veoma ponosna.

Zbirka sadrži priče: „Poslednja seansa“, „U ogledalu“, „SOS“, „Pustolovina egipatske grobnice“, „Četvrti čovjek“, „Kuća idola Astarte“, „Ciganka“, „Vila Filomela“, „Svjetiljka“, „San“, „Radio“, „Žena Kenejinova“, „Slučaj plave vaze“, „Neobični slučaj ser Artura Karmajkla“, „Plavi geranijum“, „Zov krila“, „Stado Gerionovo“, „Crveni signal“, „Lutka u krojačkom salonu“ i „Pas smrti“.

Sve zastupljene priče preveo je Nenad Dropulić.

Zbirka će biti dostupna od ponedeljka 28. decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

                                                                                                                                        

 

Izvor i foto: art-anima.com                                                                  

Redakcija portala Refesticon                                                              

Tekst objavila: Sanida Kajević                                                             

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.